" />

Vietnamská káva

Sponzorovaný odkaz

Pravou vietnamskou kávu připravujeme pomocí kávového filtru, který nazýváme „Phin“. Poté jej zalijeme sladkým kondenzovaným mlékem, které ještě více umocní skvělou chuť tohoto způsobu připravování a kávy. V poměrně horkém vietnamském podnebí se tato káva podává převážně s ledem, což ve finále působí jako neuvěřitelně lahodná a povzbuzující ledová káva.

Postup přípravy:

  • Do překapávacího kávového filtru přidejte 2-3 lžičky mleté kávy a trochu jej lehce přimáčkněte vrchním sítkem.
  • Vizuální zážitek rituálu přípravy kávy můžete umocnit ještě tím, že použijete skleněný šálek.
 Do šálku nalijte 0,5-1 cm slazeného kondenzovaného mléka. Filtr umístěte na šálek a zalijte malým množstvím horké vody (96-100°C), aby došlo ke zvlhčení kávy.
  • Vyčkejte asi 20 vteřin, poté překapávač naplňte již připravenou horkou vodou a zakryjte pokličkou. Během následujících 4-5 minut by měla voda prokapat cedníčkem filtru.
  • Na konci celého procesu sejmětě pokličku, otočte ji a odložte na ni překapávací filtr včetně překapávacího podšálku. Zbylé kapky kávy z filtru se dokonale zachytí v pokličce, z tohoto důvodu zůstane stůl dokonale čistý.

vietnam coffee

 

1/1