Vietnamská káva

Black coffee in glass with metal filter and spoon
Sponzorovaný odkaz

Pravou vietnamskou kávu připravujeme pomocí kávového filtru, který nazýváme „Phin“. Poté jej zalijeme sladkým kondenzovaným mlékem, které ještě více umocní skvělou chuť tohoto způsobu připravování a kávy. V poměrně horkém vietnamském podnebí se tato káva podává převážně s ledem, což ve finále působí jako neuvěřitelně lahodná a povzbuzující ledová káva.

Postup přípravy:

  • Do překapávacího kávového filtru přidejte 2-3 lžičky mleté kávy a trochu jej lehce přimáčkněte vrchním sítkem.
  • Vizuální zážitek rituálu přípravy kávy můžete umocnit ještě tím, že použijete skleněný šálek.
 Do šálku nalijte 0,5-1 cm slazeného kondenzovaného mléka. Filtr umístěte na šálek a zalijte malým množstvím horké vody (96-100°C), aby došlo ke zvlhčení kávy.
  • Vyčkejte asi 20 vteřin, poté překapávač naplňte již připravenou horkou vodou a zakryjte pokličkou. Během následujících 4-5 minut by měla voda prokapat cedníčkem filtru.
  • Na konci celého procesu sejmětě pokličku, otočte ji a odložte na ni překapávací filtr včetně překapávacího podšálku. Zbylé kapky kávy z filtru se dokonale zachytí v pokličce, z tohoto důvodu zůstane stůl dokonale čistý.

vietnam coffee